Learn By Playing

Παίδες. Τέλειοι στο αγώνα σήμερα. “Παλτά” στον επόμενο αγώνα. Εβδομαδιαία και μηνιαία σκαμπανεβάσματα. Απόδοση καρδιογράφημα… Ατελείωτα λάθη.

Playing PHILOSOPHY

Το Μοντέλο των Τεσσάρων Πλευρών

Οι προπονήσεις και τα παιχνίδια είναι παιδοκεντρικά, βασίζονται σε ένα μοντέλο τεσσάρων πλευρών και έχουν σαν στόχο την μακροπρόθεσμη εξέλιξη των παιδιών σε ποδοσφαιριστές:

1η Πλευρά: Τεχνική Κατάρτιση
– Ενθάρρυνση για την εφαρμογή νέων δεξιοτήτων, σκέψη και λήψη αποφάσεων σε συνθήκες αγώνα
2η Πλευρά: Ψυχολογία
– Ερωτήσεις, απαντήσεις, συζήτηση, επεξήγηση, προτροπή, ενθάρρυνση, επιβράβευση
3η Πλευρά: Φυσική Κατάσταση
– Ξεχάστε τους ανόητους κύκλους τρεξίματος γύρω από το γήπεδο. Εδώ θα βρείτε ασκήσεις ταχύτητας, ισορροπίας, συγχρονισμού και συνεργασίας
4η Πλευρά: Κοινωνικότητα
– Θετικό και φιλικό περιβάλλον. Ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας από όλους.  Το ποδόσφαιρο ως παιχνίδι αλλά με συγκεκριμένο σκοπό.

εγγραφη

Πως να εγγράψετε το παιδί σας στην Ακαδημία μας

Πριν την εγγραφή θα σας δίναμε 3 μικρές συμβουλές που, ίσως, θα καθορίσουν την τελική σας απόφαση. Θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε πολλά πράγματα στο μυαλό σας.

Εάν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τις φόρμες εγγραφής που θα συναντήσετε παρακάτω μπορείτε να καλέσετε ένα από τα πιο προσφιλή σας πρόσωπα:

 

καλεστε για εγγραφη

Κανάκης Γρηγόρης
Πρόεδρος Ομάδας

+30 6908 656 367

email για εγγραφη

01.

Διαβάστε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή την ιστοσελίδα μας και όλες τις πληροφορίες σχετικά με το τμήμα που σας ενδιαφέρει. Προσπαθείστε να καταλάβετε την φιλοσοφία και τους στόχους μας.

02.

Συζητήστε με το παιδί σας. Ανακαλύψτε τι ζητά από εσάς και εμάς και εάν η ακαδημία μας μπορεί να το προσφέρει. Είναι σύνηθες φαινόμενο το παιδί σας να ενθουσιαστεί τις πρώτες ημέρες και στην συνέχεια να απογοητευτεί επειδή δεν βρήκε αυτό που ήθελε.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δυσαρεστήσουμε το παιδί σας και να το αποθαρρύνουμε από μελλοντικές αθλητικές δραστηριότητες.

03.

Όλες οι ακαδημίες δεν είναι για όλα τα παιδιά. Η απόφαση που θα πάρετε είναι καθοριστική για την πνευματική και φυσική ανάπτυξη του παιδιού σας. Εξετάστε με μεγάλη σοβαρότητα τον τρόπο που εργαζόμαστε στην ακαδημία όπως θα εξετάσετε αργότερα τα πνευματικά ιδρύματα για τις υπόλοιπες σπουδές του και προχωρήστε (ή όχι) στην εγγραφή του στο ανάλογο ηλικιακό τμήμα.

d

philosophy

Εσείς, οι γονείς

Είμαστε σε ένα πολύ σημαντικό μεταβατικό στάδιο. Τα παιδιά εισέρχονται σε καινούρια μονοπάτια και απαιτείται η υπομονή και επιμονή από όλους μας

Παιδί και Οικογενειακή Υποστήριξη

Προσπαθήστε να ΜΗΝ είστε “σοβαροί” με τα παιδιά σας. Μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι. Βοηθήστε τα να διασκεδάσουν επειδή το ποδόσφαιρο είναι ΜΟΝΟ διασκέδαση για αυτά.

Διδάξτε τους την αποδοχή της αποτυχίας. Μάθετέ τους να την αντιμετωπίζουν ως διαδικασία μάθησης.

Βοηθήστε την αυτοπεποίθησή τους. Όσο καλύτερα νιώθουν με τον εαυτό τους τόσο ταχύτερα μαθαίνουν να πιστεύουν στον εαυτό τους.

ΜΗΝ τα συγκρίνεται. Η σύγκριση αρχίζει και σταματά όταν τους δείχνουμε, σαν παράδειγμα, την σωστή εκτέλεση / συμπεριφορά ενός άλλου ποδοσφαιριστή. Κανένα παιδί δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο. Όλα είναι μοναδικά. Είναι ανόητο να συγκρίνουμε ανόμοια παιδιά ή έφηβους.

Γονείς και Προπονητές

Πως θα σας φαινόταν, εάν είστε γεωργός, να ερχότανε κάποιος και να σας υποδείκνυε σε κάθε ευκαιρία:

Πως να καλλιεργήσετε τους αγρούς σας,

Πως να σπείρετε επειδή “είναι εμφανές” πως η μέθοδος σποράς του γείτονα είναι καλύτερη,

Πως να ποτίσετε επειδή “είδε” έναν άλλο αγρότη να ποτίζει και θεωρεί πως “εκείνος ο τρόπος ποτίσματος” είναι καλύτερος για τα δέντρα σας,

Αφήστε την προπόνηση για τους προπονητές. Ακόμη και όταν “είστε σίγουροι” πως κάτι έκαναν λάθος προσπαθήστε να βρείτε τα θετικά σε αυτούς και να τους υποστηρίξετε με όλη σας την δύναμη,

Ο χειρότερος πιστοποιημένος προπονητής ποδοσφαίρου είναι ο καλύτερος προπονητής – γονέας.

Γραμμές Συνεργασίας

Ο σημαντικότερος Πυλώνας Συνεργασίας είναι το τρίπτυχο Ακαδημία – Γονείς – Σχολείο. Υπάρχει ενιαία γραμμή εκμάθησης σε συνεργασία με τους γονείς και το σχολείο. Ο κάθε παιδαγωγός και η κάθε οικογένεια ακολουθεί ακριβώς την ίδια πορεία

Μεικτές Ηλικιακές Τάξεις

Πέρα από την συμμετοχή του παιδιού σας στο ηλικιακό του τμήμα, να περιμένετε από την ακαδημία μας την συγκρότηση μικτών τμημάτων που αποτελούνται από παιδιά διαφόρων ηλικιών που συνεργάζονται και βοηθούν το ένα το άλλο

Ο Πρωταγωνιστής. Το ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ

Το παιδί που σήμερα τα κάνει όλα σωστά, ενδέχεται αύριο να τα κάνει όλα λάθος ή να τα παρατήσει. Και αντίστροφα.

Παιδί και Δημιουργικότητα

Τα παιδιά, σε αυτή την ηλικία, βρίσκονται σε μια κατάσταση αστείρευτης δημιουργικότητας. Πέρα από τις καλοσχεδιασμένες ασκήσεις στην προπόνηση και το πλάνο δράσης στον αγώνα, οφείλουμε να δώσουμε επαρκή χώρο και χρόνο δημιουργικότητας, στο κάθε παιδί, ώστε αυτό να μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα ως μονάδα αλλά και μέσα στο σύνολο της ομάδας.

Αυτό που ζητάμε από τα παιδιά στις προπονήσεις και στους αγώνες είναι, με την συμπεριφορά τους και τον τρόπο παιχνιδιού τους, να μας καταπλήξουν, να κάνουν αυτή την ουσιαστική και δημιουργική ενέργεια που κανείς από εμάς δεν περίμενε. 

Προπόνηση και Παιδί

Όλες οι προπονήσεις, πλέον, προσομοιώνουν κανονικές συνθήκες αγώνα. Τα παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν την σπουδαιότητα των κινήσεών τους όταν δεν έχουν την μπάλα στα πόδια τους και την χρησιμότητα να δημιουργήσουν επιπλέον ελεύθερο χώρο για τους συμπαίκτες τους.

Μαθαίνουν να λειτουργούν υπό πίεση, να “διαβάζουν” τον αντίπαλο, να “σκανάρουν” τον χώρο γύρω τους γνωρίζοντας την ακριβή θέση αντιπάλων και συμπαικτών ώστε να μπορούν να λαμβάνουν ταχύτατες αποφάσεις και να τοποθετούνται ανάλογα στον αγωνιστικό χώρο.

Το Παιδί και η Θέση του στον Αγώνα

Τα παιδιά αρχίζουν και καταλαβαίνουν την σπουδαιότητα των προπονήσεων σχετικά με την θέση τους στον αγώνα. Θα δοκιμαστούν σε διαφορετικές θέσεις, με διαφορετικές απαιτήσεις και θα αποφασίσουμε ποιες από αυτές του ταιριάζουν καλύτερα σύμφωνα με (ενδεικτικά):

α. την ημερομηνία γέννησής του, β. την φυσιολογία του, γ. την ωριμότητά του, δ. την πρότερη εμπειρία του σε κάθε θέση καθώς και μια σειρά από άλλους λιγότερο ή περισσότερο σημαντικούς παράγοντες.

Παιδί και Αναγνώριση Ταλέντων

Τρέχουμε ήδη ένα εσωτερικό πρόγραμμα ταυτοποίησης ταλέντων βασισμένο σε ένα μοντέλο τεσσάρων πυλώνων που αποτελείται από τεχνικά / τακτικά, ψυχολογικά, φυσιολογικά και κοινωνικά στοιχεία παράλληλα με ένα, σε βάθος, σύστημα αξιολόγησης που περιλαμβάνει τακτικούς, ανεξάρτητους από την ακαδημία, ελέγχους.

Να περιμένετε έναν σημαντικό αριθμό από scouters άλλων ομάδων να παρακολουθούν τις προπονήσεις και τους αγώνες των παιδιών σας.

ποδοσφαιριστες

εκπαιδευτες ποδοσφαιρου

τμηματα

χρονο λειτουργιας

Μιλήστε μας

Γήπεδα: Μαλώνα & Γενναδίου

Τηλέφωνο: 690 865 6367

Email: [email protected]

Ώρες λειτουργίας: Δ – Π: 10:00 – 22:00